20 импресивни & засилувач; Професионални видео шаблони за недвижнини за креативци

 20 импресивни & засилувач; Професионални видео шаблони за недвижнини за креативци

David Romero

Содржина

Недвижностите се една од оние индустрии во кои треба да се види за да верувате, што ја прави видео содржината неверојатно вредна. Ако сакате да ги промовирате вашите огласи или да го претставите вашиот бренд, овие 20 видео шаблони за недвижнини може да го подобрат и подобрат вашиот потенцијал за огласување.

Резиме

    Дел 1: Најдобар вовед за недвижнини & засилувач; Шаблони за видео за приказ на слајдови за уредници

    1. Вовед во недвижности & засилувач; Наслови

    Воведи за недвижности & засилувач; Titles е разновиден шаблон создаден за лесна употреба во After Effects. Со овој пакет, можете да изберете од 6 елегантни анимирани воведи што можете да ги користите за да промовирате проект за комерцијални или станбени недвижности.

    Преземете Intros за недвижности & засилувач; Наслови сега

    2. Лого за недвижности – Opener

    Ако барате нешто футуристички, Логото за недвижности – Opener е за вас. Овој шаблон After Effects содржи 3D град кој динамично се ротира, откривајќи го вашето лого. Има 3 текстуални слоеви што може да се уредуваат, 1 место за лого и контролер со целосна боја.

    Преземете го логото за недвижности – Opener Now

    3. Минимални слајдови за недвижности

    Промовирајќи елегантна минималистичка фирма за недвижнини, Минималните слајдови за недвижности се совршени за вас. Тоа е едноставен и чист шаблон After Effects што содржи медија и текстуални места што можете да ги направите сами.

    Преземете ги минималните слајдови на недвижности сега

    4. РеалноПриказни за недвижнини

    Ако сакате да промовирате на Инстаграм, приказните за недвижности се за вас. Можете да ги уредувате медиумите, текстот и боите за овој шаблон After Effects за да се уверите дека тој е совршено вклопен во целокупниот бренд.

    Преземете ги приказните за недвижности сега

    5. Минимална промоција за недвижнини II

    Ако барате нешто современо и минималистичко, овој шаблон за After Effects е за вас. Real Estate Minimal Promo II ви обезбедува трендовски ефекти на транзиција, модерни текстуални анимации и поставки за содржина што можете да ги приспособите по ваш вкус.

    Преземете го Real Estate Minimal Promo II сега

    6. Приказни за недвижности

    Исто така за социјалните медиуми, Приказните за недвижности ви даваат 12 дизајни со професионален изглед што може лесно да се уредуваат во After Effects. Без разлика дали промовирате комерцијален или станбен бизнис, има многу начини да ги персонализирате овие шаблони.

    Преземете ги приказните за недвижности сега

    7. Слајдови со скици за недвижности

    Ако барате нешто елегантно и лесно за користење, Слајдовите за скици на недвижности ве покриваат. Овој шаблон за After Effects содржи 14 медиуми, 80 текст, 1 лого и 1 заштитно место за аудио.

    Преземете ги слајдовите на скици за недвижности сега

    8. Презентација за недвижности

    Динамична и професионална, презентацијата за недвижнини е шаблон After Effects кој е совршен засоздавање модерна промоција. Се одликува со текстуални анимации и ефекти на транзиција, кои лесно ќе се мешаат со вашето сопствено брендирање.

    Исто така види: Како да се клонирате себеси или толпата во Premiere Pro (упатство)

    Преземете ја презентацијата за недвижности сега

    9. Architecture Promo

    Ако барате нешто модерно и колоритно што може да помогне да го привлечете вниманието на публиката, Architecture Promo е за вас. Овој шаблон содржи 12 текстуални слоеви, 6 слика и 1 место за лого.

    Преземете ја промоцијата на Architecture сега

    10. Модерна промоција на недвижности

    Ако влечете и спуштајте е вашиот стил, Модерната промоција за недвижности е за вас. Овој динамичен и привлечен шаблон Premiere Pro содржи трендовски анимации и транзиции, а фрлањето на вашите сопствени елементи таму е парче торта.

    Преземете ја промоцијата за модерни недвижнини сега

    11. Промоција на Interior Architect

    Лег и чист, Interior Architect Promo е шаблон Premiere Pro кој содржи привлечни, модерни текстуални анимации. Има 20 текст, 28 медиуми и 1 шаблон за слајд-шоу за недвижности со лого што може да ги приспособите.

    Преземете ја промоцијата на Interior Architect сега

    12. Приказ на слајдови

    Приказ на слајдови е шаблон направен за Premiere Pro кој има модерен текст и чист дизајн. Секоја сцена во оваа n содржи медиуми, наслови и места за место во боја кои можете да ги приспособите на вашиот бренд.

    Преземете го приказот на слајдови сега

    13. Недвижен имот - чистPro

    Ако барате нешто што е едноставно и професионално, Real Estate – Clean Pro е за вас. Изграден за Premiere Pro, овој шаблон има 16 медиуми, 5 текст и 1 место за лого. Лесен е за користење и ќе направи вашиот бренд да изгледа навистина мазен.

    Преземете недвижен имот – Clean Pro сега

    14. Промоција за недвижнини

    Сакате да изградите прекрасна презентација? Промоцијата за недвижнини е елегантен дизајн кој е изграден со вас на ум. Можете да го фрлите во After Effects и да ги приспособите 34-те елементи што може да се уредуваат за да одговараат на брендот.

    Преземете ја промоцијата за недвижности сега

    15. Модерни недвижнини

    Modern Real Estate е остар, модерен шаблон кој содржи одлични елементи кои можат да ја подигнат промоцијата на секое парче имот. Овој шаблон за влечење и спуштање на Final Cut Pro X лесно се менува за да ги задоволи вашите потреби.

    Исто така види: Топ 20 претходно поставени пакети за преклопување на After Effects (со упатство)

    Преземете го Modern Real Estate сега

    16. Комплет алатки за недвижности

    Ако сакате малку поголема флексибилност со насловите, комплетот со алатки за недвижности содржи 10 наслови и долна третина, 18 икони за анимирани линии, 2 промотивни места за недвижности и 3 што може да се уредуваат елементи на 3D знак. Модерен е, елегантен и лесен за користење.

    Преземете го пакетот алатки за недвижности сега

    17. Презентација на луксузни недвижности

    Презентација на луксузни недвижности ви помага да демонстрирате атмосфера на врвна елеганција со вашиот промотивен проект. Тоаобезбедува чист, минималистички изглед кој содржи текст и слики лесни за уредување за да ги персонализирате.

    Преземете презентација на луксузни недвижности сега

    18. Лого за недвижности V2

    Логото за недвижности V2 е совршен образец за развивач кој бара влијателен дел од логото. Се одликува со бела и сива анимација на склопување на 3D куќа. Само фрлете го во Final Cut Pro X, направете неколку измени и подготвени сте да тргнете!

    Преземете го логото за недвижности V2 сега

    19. Лого за недвижности

    Логото за недвижности се одликува со моќно откривање на логото (како неговиот колега V2) што гледа како се склопува 3Д куќа. Има 1 текст и 1 место за лого и е совршен за оние кои најдобро функционираат во Davinci Resolve.

    Преземете го логото за недвижности сега

    20. Логото на градот

    Исто така, изградено за DaVinci Resolve, Логото на градот е моќен шаблон што содржи растечки градски пејзаж. Ова импресивно средство е совршено за промовирање на комерцијални или станбени недвижности и едноставно е за уредување.

    Преземете го логото на градот сега

    Дел 2: Совети и засилувач; Техники за создавање видеа со огласи за недвижен имот

    1. Променете ги вашите снимки

    Ако сакате да создадете чувство на динамика со вашето воведно видео за недвижнини, сакате да ги менувате различните кадри што ги вклучувате во вашиот последен проект. Искористете ги аглите на камерата и вклучете ги и одблиску и оддалеченитеистрели.

    2. Користете снимки од дрон

    Снимката од дрон (видео или фотографии) може да биде малку поскапа, но вреди. Ангажирајте видеограф или фотограф со дрон за фотографирање од 1 до 3 часа. Сакате да добивате разновидни слики, вклучително и целокупни снимки од земјата, заедно со бавни тави за да создадете надомест како турнеја. Ова најверојатно ќе ве однесе некаде помеѓу 500 и 1.500 долари.

    3. Користете ја светлината во ваша предност

    Сакате да ја користите светлината и за истакнување и за контраст на карактеристиките во имотот. Ова значи да се земе предвид времето од денот кога снимате. Идеално, сакате да го започнете вашето промо видео со утрински снимки и да завршите со прекрасно зајдисонце - ова му дава целосен круг изглед и стил со почеток, средина и крај.

    4. Преклопување на спецификациите

    Визуелите го привлекуваат гледачот, но спецификациите навистина го продаваат местото. Погрижете се да ги преклопите важните спецификации како квадратура, соби и удобности, но не претерувајте. Има еден тон одлични примери во шаблоните погоре.

    5. Не плашете се да се задржувате

    Не секој детал од огласот е толку важен за секој купувач, но дефинитивно има карактеристики што го прават огласот попримамлив. Не плашете се да се задржувате на најдобрите средства, туку направете ја транзицијата помеѓу карактеристиките природна и мазна. Не правете го тоа премногу како продажен притисок.

    6. Направете ги видеата достапни

    Вие сакате какомногу луѓе да уживаат во вашето видео што е можно повеќе, затоа направете ги достапни. Ова значи вклучување бои со добар контраст, додавање алтернативен текст за да се опише проектот каде и да објавите за него и додавање натписи (имаме одличен прирачник Premiere Pro за додавање титли).


    Сликите се вреди илјада зборови, а видеата уште повеќе! Ако промовирате оглас - комерцијален или станбен - еден од овие 20 модерни, елегантни видео шаблони за недвижнини може да ви помогне да ги погледнете вашите проекти. Треба да промовирате нешто повеќе? Motion Array има илјадници шаблони од кои можете да изберете.

    David Romero

    Дејвид Ромеро е искусен режисер и креатор на видео содржини со повеќе од 15 години искуство во индустријата. Неговата љубов кон визуелното раскажување приказни го навела да работи на проекти кои се движат од кратки филмови и документарни филмови до музички спотови и реклами.Во текот на неговата кариера, Дејвид се здоби со репутација за своето внимание на деталите и способноста да создава визуелно зачудувачки содржини. Тој секогаш е во потрага по нови алатки и техники за подобрување на неговиот занает, поради што стана експерт за врвни видео шаблони и претходно поставени, слики, аудио и снимки.Страста на Дејвид да го сподели своето знаење и експертиза со другите е она што го навело да го создаде својот блог, каде што редовно споделува совети, трикови и увиди за сите работи за видео продукција. Кога не е на сетот или во просторијата за уредување, можете да го најдете Дејвид како истражува нови локации со камерата во рака, секогаш барајќи ја совршената снимка.