Создадете кул сонувачки ефект на ретроспектива во Premiere Pro (+5 шаблони)

 Создадете кул сонувачки ефект на ретроспектива во Premiere Pro (+5 шаблони)

David Romero

Флешбекот и секвенците од соништата често се стилизирани за да му укажат на гледачот што се случува во вашиот филм. И покрај тоа што можете да ги користите поставките за ретроспективи и соништа, создавањето на ефектите од нула може да ви даде многу поголема контрола врз вашите композиции. Денес, ќе ви покажеме како да креирате изглед и транзиција на Premiere Pro.

Резиме

Исто така види: Брзо решавајте проблеми DaVinci Resolve 17 Render crashes

  Дел 1: Како да креирате ефекти на Flashback & Транзициите во Premiere Pro

  Флешбекот и секвенците од соништата често добиваат уникатен изглед, но исто толку важно е да се привлече публиката во тој изглед. Со учење како да креирате претходно поставен и преоден ефект, можете да се погрижите да создадете кохезивен изглед помеѓу двете.

  Чекор 1: Создадете го ефектот на сон

  Сонувачкиот изглед создаден за сцените на ретроспектива може да користи различни ефекти, но како ќе изгледа ќе зависи од вашата изворна снимка. Ќе ви го покажеме методот, но играјте си со вашите поставки за да го приспособите изгледот на вашиот клип.

  1. Увезете го вашиот клип и исечете го на временската линија.
  2. Дуплирајте ја снимката со притискање Alt на тастатурата и влечење нагоре.
  3. Изберете го дупликатот и во панелот Контрола на ефекти , сменете го Непроѕирноста на околу 40%.
  4. Пребарајте Постеризирано време во панелот Ефекти , а потоа додајте го на долниот клип.
  5. Во Ефекти Контролна табла , сменете ја Реста на слики воедна третина од вашата моментална стапка на слики. Ако вашиот клип е 24 fps, сменете ја поставката на 8.
  6. Најдете го ефектот Directional Blur во панелот Effects и додајте го во дупликат клип.
  7. Прилагодете ги поставките Blur за да го создадете изгледот што го сакате во панелот Effects Control .
  8. Пребарајте го ефектот Tint и додадете го во двата ваши слоеви.
  9. Изберете го долниот слој и приспособете ја поставката Amount to Tint додека не ви се допадне стилот на бојата.

  Врвен совет: Обидете се да додадете малку Camera Shake на вашите клипови за дополнителен процут.

  Чекор 2: Создадете транзиција

  Најдоброто нешто во создавањето на свој Premiere Pro транзиции е тоа што можете да ги копирате и залепите на други проекти и да ги приспособите по потреба. Освен тоа, можете да ја користите оваа техника за кадрирање клучеви со различни ефекти за да креирате сопствени стилови.

  1. Уредете ги вашите клипови така што тие ќе бидат еден до друг на истата песна.
  2. Пребарајте Cross Dissolve и додајте го на спојот помеѓу вашите клипови во Контрола на ефекти панелот.
  3. За да ја продолжите или скратите транзицијата, повлечете ги нејзините краеви по временската линија.
  4. Кликнете на иконата + Нова ставка во прелистувачот на проектот и изберете Adjustment Layer .
  5. Повлечете го Adjustment Layer за да седи над транзицијата, а потоа исечете го завршува за да одговара на должината на транзицијата.
  6. Пребарајте Гаусско замаглување идодајте го во Adjustment Layer.
  7. Поставете ја вашата player line на почетокот на Adjustment Layer и одете на панелот Effects Control .
  8. Кликнете на стоперката заедно со Замаглено количество за да креирате клучна рамка. Поставката треба да биде 0.
  9. Поместете ја линијата на играчот на крајот од Adjustment Layer и кликнете на дијамантската икона заедно со Blur Amount за да креирајте втора клучна рамка.
  10. Преместете ја линијата на плеерот до спојот помеѓу вашите клипови и зголемете ја Количината на замаглување на 100.
  11. Проверете ги Повторете ги пикселите на рабовите поле за да го отстраните темниот раб.
  12. Држете Alt на тастатурата и повлечете го Adjustment Layer до песната погоре.
  13. Изберете го горниот слој за прилагодување и во Панелот Контрола на ефекти , приспособете го Модот на мешање на Linear Dodge .
  14. Создајте 3 клучни рамки за непроѕирноста на слојот користејќи истиот метод како Motion Blur, користејќи ги поставките 0, 100, 0.
  15. Креирајте нов слој за прилагодување и додајте го во вашата временска линија над другите.
  16. Во Ефекти Контролирајте го панелот, побарајте Турбулентно поместување и додајте го во вашиот нов слој за прилагодување.
  17. Создајте 3 клучни рамки за Турбулентно поместување Износ користејќи го истиот метод како и Motion Blur/Opacity, користејќи ги поставките 0, 200, 0.

  Дел 2: 5 неверојатни ресурси со ефект на ретроспектива за Premiere Pro

  Понекогаш е полесно да се започне со претходно поставен дизајн и да се приспособи од таму; за среќа, Motion Arrange има стотици поставки и шаблони за преземање; проверете ги нашите врвни 5 ефекти за враќање назад.

  1. Flashback Effect

  Пакетот Flashback Effect вклучува 8 фантастични претходно поставувања со сонливо, блескаво чувство. Едноставните погледи со влечење и спуштање имаат мешавина од замаглувања, сјај и ефекти на блесоци, вклучувајќи и неверојатен градиент на призмата за уникатни стилови на ретроспектива.

  Преземете го ефектот на ретроспектива сега

  2. Ефекти и транзиции на ретроспектива

  Пакетот Ефекти и транзиции на ретроспектива вклучува 12 преодни ефекти и 5 претходно поставени. Уникатниот сет се состои од искривен зум, дефект во скалата и пулсирачка вињета, идеални за вашите филмови, музички видеа и слајдови.

  Исто така види: Како да го користите упатството за прилагодување на слоеви на Final Cut Pro со бесплатен приклучок

  Преземете ги ефектите и транзициите на Flashback сега

  3, мемориски ефект

  Меморискиот ефект вклучува 8 неверојатни претходно поставувања за да се создаде лебдечки, сонлив изглед на вашите клипови. Претходно поставеното користи ефекти на фрактален шум за да создаде облачен изглед, измешан со бои на градиент, заматување и искривување ефекти за низа стилови.

  Преземете го меморискиот ефект сега

  4. Dark Dreams Effects

  Пакетот Dark Dreams Effects вклучува масивни 78 мемории и е идеален за секој уредник кој сака да го засили својот пакет алатки за ретроспективи. Огромниот опсег на ефекти вклучува дефекти, протекување на светлина итрендовски дизајни на калеидоскопи.

  Преземете ги Dark Dreams Effects сега

  5. Dreamy Light Rays Effects

  The Dreamy Light Rays Effects вклучува 24 прекрасни ефекти на протекување на светлина кои ги истакнуваат изворите на светлина на клипот со неверојатни светлечки блесоци. Мекиот и суптилен стил е идеален за секвенци од соништата, ретроспективи или прекрасен изглед на вашиот филм.

  Преземете Dreamy Light Rays Effects сега


  Premiere Pro Флешбек ефектите се многу забавни и супер лесни за создавање, дури и ако почнувате. Стилските композиции се идеални за документарни филмови, музички спотови и филмови, овозможувајќи и на вашата публика да разбере каде и кога се наоѓа во светот на вашиот филм. Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за Premiere Effects, зошто да не го испробате овој неверојатен туторијал за Sparkles.

  David Romero

  Дејвид Ромеро е искусен режисер и креатор на видео содржини со повеќе од 15 години искуство во индустријата. Неговата љубов кон визуелното раскажување приказни го навела да работи на проекти кои се движат од кратки филмови и документарни филмови до музички спотови и реклами.Во текот на неговата кариера, Дејвид се здоби со репутација за своето внимание на деталите и способноста да создава визуелно зачудувачки содржини. Тој секогаш е во потрага по нови алатки и техники за подобрување на неговиот занает, поради што стана експерт за врвни видео шаблони и претходно поставени, слики, аудио и снимки.Страста на Дејвид да го сподели своето знаење и експертиза со другите е она што го навело да го создаде својот блог, каде што редовно споделува совети, трикови и увиди за сите работи за видео продукција. Кога не е на сетот или во просторијата за уредување, можете да го најдете Дејвид како истражува нови локации со камерата во рака, секогаш барајќи ја совршената снимка.